Musika Maestro

My artistic achievements, experiences, and enjoyable moments.


eBook
Pages: 86
Language: English
Publication date: 12/06/2015
10.00 €
VAT included
Instant download after purchase
Adobe PDF format Adobe PDF format
Behind the scenes of the artistic history of William Anthony
The Antilliaanse Nieuwsbrief, Volume 43, May / June 2002 issued by the 'Antillenhuis' in The Hague:

'His love for the music of Bonaire is rooted in his memories of elderly people from his surroundings making music on self-made stringed instruments made of metal cooking oil can Tralala (blek'i zeta dushi Tralala).'

This book gives a behind the scenes access at the artistic experiences, the challenges and the enjoyable moments of William Anthony.
He also tells briefly about the history of music on the islands of Bonaire, Curaçao and Aruba. And he focuses on the inspired idea behind the creation of some songs. In particular, the connection between the song 'Esta Dushi' and the Second World War.
El vendedor asume toda la responsabilidad de esta entrada.
William Anthony (Julino Willem Anthony, Bonaire 23 februari 1956) droeg bij het kampvuur tijdens het kamperen met de Welpengroepen Sint Michael, gedichten voor en zong hij uit volle borst. Op de leeftijd van 15 jaar werd hij door zijn medestudenten van het Lagere Technische School werd hij uitgedaagd om een keer als guest star met een band optreden. Die uitdaging is hij aangegaan. Zijn oom Tavio Sint Jago heeft hem daarna benaderd om bij de kerkkoor Santa Cecilia van het Rooms Katholieke kerk in parochie Rincon aan te sluiten. Kort daarna werd in het dorp een band opgericht met de naam “The T.N.T. Power”. Hij was één van de zangers. Het debuut van William op Bonaire duurde niet lang want hij heeft zijn derdejaars technisch opleiding met goed gevolg afgerond en verhuisde naar Curaçao voor vervolg studie. Daar is hij niet onopvallend gebleven. Hij is gevraagd om met de kerkkoor van het Kathedraal van Pietermaai, gedirigeerd door de docent Nederlands Franklin "Frank" Francisca, te zingen. Een nieuwe debuut vol met verrassingen voor hem. Inmiddels was William in opleiding op het bedrijfsschool van the Dutch oil multinational Shell. De medestudenten moedigde hem aan om deel te nemen aan een songfestival die gehouden ging worden; Festival Voz di Oro Korsou 1974. Hij deed daaraan mee en ook met de songfestival van Shell Recraetiecetrum. Gaandeweg kwam hij in contact met verschillende promotors van lokale talenten op Curaçao. Oswin “Chin” Behilia, Stanley Cratz, Eddie Pieterz Heyliger zijn slechts enkelen. Hij trad vaak op in verschillende zalen zoals Havana Night Club en Bunnies Club in hotel Country Inn waar hij een enorme “push” kreeg van Humberto Nivi en Norwien “Nochi” Willems. Zijn optreden van augustus 1981 in de revue El Toro & Co. in de Cave de Neptune van het Curaçao Plaza Hotel & Casino heeft bijzonder aandacht van de media getrokken en gaf daar publiciteit aan. Ook in omliggende landen in Zuid America en het Caraïbisch gebied werden zijn optredens als aangenaam ervaren.

In dit boek blikt hij terug op de muziekbeoefening op Bonaire en geeft hij een samenvatting van zijn artistieke belevenissen.

If you like this ebook, you might also like:

© 2021 XinXii - GD Publishing Ltd. & Co. KG. Imprint | Terms of Use | Privacy Policy
€ Euro
International sites: German | English | Spanish | French | Italian | Dutch | Portuguese | Russian