Terrorist in het paleis van de sneeuwkoningin


eBook
Pages: 36
Language: Dutch
Publication date: 30/11/-0001
3.49 €
VAT included
Instant download after purchase
Adobe PDF format Adobe PDF format
Poëtische, sciencefiction technothriller die zich afspeelt in de nabije toekomst
Gerard landt op Spitsbergen om de wereldzaadbank te bezoeken. Hij geeft zich uit voor Doctor Hamid Büchler van het Leibniz-instituut, die bevroren zaadjes komt brengen. Maar in werkelijkheid bevat zijn koffer een hoogexplosieve lading. Wat is zijn geheime missie? Kan hij lang genoeg uit handen van de Verenigde Naties blijven om die te volbrengen, of valt hij voor de charmes van de witblonde Doctor Kaia Hansen?
Deze spannende en poëtische sciencefiction technothriller is genomineerd voor de Paul Harland Prijs 2008. Jurycommentaar: “Mooi geformuleerde aanklacht, in SF verpakking, tegen politieke machtsspelletjes”.
El vendedor asume toda la responsabilidad de esta entrada.
Django Mathijsen is de meest bekroonde Nederlandse verbeeldingsliteratuurauteur. Hij heeft onder meer de Grote Brugse Boekhandel Fantasy Award gewonnen, twee keer de NCSF-prijs en drie keer de Unleash Award (de hoogst gedoteerde prijs voor de Nederlandse verbeeldingsliteratuur).

Hij is de zoon van beroepsmusici, zat al als tiener als jazzorganist op het podium en componeert muziek voor zangeressen en musicals.

Verder is hij afgestudeerd als werktuigkundig ingenieur aan de TU Eindhoven. Hij werkte als robotdeskundige achter de schermen bij de prijswinnende teeveeprogramma’s Robot Wars (de robotvechtsport die het BBC2 kijkcijferrecord van 6,9 miljoen kijkers haalde) en TechnoGames (de Olympische spelen voor robots). Hij startte en leidde de Nederlandse en Duitse Robot Wars, adviseerde honderden robotbouwers en keurde, bouwde en repareerde talloze machines.

Daarnaast heeft hij ruim driehonderd artikelen geschreven voor Nederlandse, Engelse en Amerikaanse tijdschriften. Als wetenschapsjournalist was hij jarenlang redactielid bij Product en vaste medewerker van Plastics Innovations, Keyboards& Midi en de KIJK.

Zijn eerste roman, “Mando Vidé en het Robotbevrijdingsfront”, is uitgegeven in 2010 door Books of Fantasy. Samen met Anaïd Haen heeft hij “Codenaam Hadsadah” geschreven, de eerste thriller over WikiLeaks, uitgegeven door e-Publikant in 2011.

Zijn verhalen zijn verschenen bij alle huidige Nederlandse SF/F/H-publicaties (zoals Pure Fantasy, SF Terra, De Nachtvlinders en Wonderwaan) en bij diverse Noord-Amerikaanse tijdschriften (zoals Big Pulp en Kaleidotrope). Zijn novelette “Tranen in de Rivier” wordt ook vertaald in het Hebreeuws voor publicatie in Israël.

Voor Uitgeverij Zilverspoor componeert en speelt hij de muziek bij de romans van Anaïd Haen.

Website: http://www.djangomathijsen.nl

If you like this ebook, you might also like:

© 2019 XinXii - GD Publishing Ltd. & Co. KG. Imprint | Terms of Use | Privacy Policy
€ Euro
International sites: German (main) | English | Spanish | French | Italian | Dutch | Portuguese | Russian