Moordspel: De Moord op het Model

Organiseer zelf je moordspel of moorddiner met deze PDF


Author: Patrick Bernauw
eBook
Pages: 47
Language: Dutch
Publication date: 01/07/2016
30.00 €
VAT included
Instant download after purchase
Adobe PDF format Adobe PDF format
Wie vermoordde het topmodel Catherine Verdonck? Los jij het op?
Sensatiejournalist Jean-Paul Van Damme beweert valselijk te worden beschuldigd van moord op het gewezen topmodel Catherine Verdonck, die gehuwd was met de bekende zakenman Frederick Van Hoey. Jean-Paul werd naar een rendez-vous hotel gelokt waar hij al eens met Catherine afsprak. In de afgesloten dubbele garage die hij daar vlak bij huurde, werd haar lijk gevonden… in haar auto, waarvan de motor nog draaide. Dat leek in eerste instantie op zelfmoord te wijzen – of zelfs een ongeluk, want het gewezen topmodel was verslaafd aan cocaïne en zat ook aan de slaappillen. Best mogelijk dat ze in de auto in slaap was gevallen of het bewustzijn had verloren. Het onderzoek wees evenwel uit dat Catherine bewusteloos was geslagen. De afdruk van Jean-Pauls grote zegelring stond in haar wang, zodat hij meteen verdacht werd van de moord op zijn minnares. Alleen… wat is dan zijn motief?
Jean-Paul beweert dat de zegelring, die door de politie bij hem thuis werd gevonden, een paar dagen voordien gestolen werd. Voor hem is het duidelijk: hij werd erin geluisd. Maar door wie dan? En waarom?
Belangrijk in heel dit verhaal zijn ook Delphine, het jongere zusje van Catherine, met wie Jean-Paul een vage relatie had… en Pierre Dubois, de onderwereldfiguur en drugsdealer bij wie Catherine in het krijt stond, en die haar schaduwde en foto’s maakte van haar passionele ontmoetingen met Jean-Paul om haar daarmee te chanteren en alsnog aan zijn centen te komen.

Scenario: Patrick Bernauw, naar een verhaal van Nathalie Maes.
El vendedor asume toda la responsabilidad de esta entrada.
Patrick Bernauw is de auteur van heel wat historische faction thrillers, zowel voor volwassenen als voor jongeren. Hij is ook producent van moord- en stadsspelen in de reeks Mysterieus België, redacteur en uitgever van het schrijverscollectief vzw de Scriptomanen en docent literaire creatie aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst (België).

Patrick Bernauw is living in Flanders, the Dutch speaking part of Belgium. He is a full time writer of historical mysteries, faction and fiction, and supernatural stories. His work was translated in French, German, Spanish, Italian, Polish,... He is also a playwright, performer and producer of music theatre, murder mystery and city games.

If you like this ebook, you might also like:

© 2021 XinXii - GD Publishing Ltd. & Co. KG. Imprint | Terms of Use | Privacy Policy
€ Euro
International sites: German | English | Spanish | French | Italian | Dutch | Portuguese | Russian