De Oversteek

Over Vlaamse emigranten in Amerika en de Groote Oorlog...


Author: Koen D'haene
eBook
Pages: 150
Language: Dutch
ISBN: 9783959266901
Publication date: 04.08.2015
7.49 €
VAT included
Instant download after purchase
Adobe PDF format Adobe PDF format
ePub e-book format ePub e-book format
Mobi / Kindle format Mobi / Kindle format
Also sold in:
KoboApple iBooksGoogle Play Books
Een jeugdroman die ook volwassen lezers zal boeien!
1912. Aloïs ontvlucht de armoede en de werkloosheid die hem als vlasarbeider langs de Leie te wachten staan. Hij waagt zijn kans en emigreert met een schip van de Red Star Line naar Amerika. In New York wordt hij verliefd op het Duitse meisje Lore.
1914. De Eerste Wereldoorlog dwarsboomt de plannen van Aloïs. Hij meldt zich aan als vrijwilliger...
‘Op een sublieme manier brengt de auteur de moeilijke levensomstandigheden van begin twintigste eeuw en de wreedheden van de Eerste Wereldoorlog tot leven. Ook de thematiek van de stigmatisering van al wie Duitser was, wordt in dit boek verwerkt. Een aanrader!’ (De Vrijzinige Lezer)

‘Het verhaal is met oog voor het zinvolle detail en in een vlotte soepele stijl geschreven. Deze jeugdroman verenigt op een boeiende wijze historische informatie met een aangrijpend levensverhaal.’ (Kunsttijdschrift Vlaanderen)

Koen D’haene schreef meer dan tien jaar geleden een ijzersterke roman over immigratie en heimwee, oorlog en moed. In het kader van de herdenking van Wereldoorlog I kreeg dit verhaal een tweede leven, zowel in een theaterbewerking voor volwassenen als voor jongeren.
El vendedor asume toda la responsabilidad de esta entrada.
Koen D'haene (Wevelgem, 14 februari 1964) is een Vlaamse jeugdboekenauteur en tijdschriftredacteur, stafmedewerker in de bibliotheek van Wevelgem en docent bibliotheekwetenschappen aan het centrum voor volwassenenonderwijs in Brugge. Zijn jeugdroman "De oversteek" werd genomineerd voor de Kleine Cervantes, de jeugdliteratuurprijs van de stad Gent en voor de prijs van de Kinder- en Jeugdjury Limburg in 2002. "De hel in New York" kreeg de derde prijs van de Kinder- en Jeugdjury Limburg 2001.

If you like this ebook, you might also like:

© 2019 XinXii - GD Publishing Ltd. & Co. KG. Imprint | Terms of Use | Privacy Policy
€ Euro
International sites: German (main) | English | Spanish | French | Italian | Dutch | Portuguese | Russian