Als het weerlicht

'Een oorlog vergeet je nooit...'


Author: Riet Vanloo
eBook
Pages: 109
Language: Dutch
Publication date: 01/07/2017
9.49 €
VAT included
Instant download after purchase
Adobe PDF format Adobe PDF format
ePub e-book format ePub e-book format
Mobi / Kindle format Mobi / Kindle format
Also sold in:
ThaliaWeltbildGoogle Play BooksBarnes & NobleCasa del Libro
Over de gruwel van de oorlog en een zeer hechte vader-dochter band
Turnhout, mei 1940. De moeder van de 7-jarige Hermina beslist om te vluchten naar Frankrijk met de vrouwen en kinderen van de familie; de mannen zijn gemobiliseerd. Vanaf dat moment neemt het leven van het kleine meisje een onvoorziene maar definitieve wending, want ‘een oorlog vergeet je nooit’. We volgen Hermina (Mien) van haar 7de tot haar 17de, dus ook nog in de na-oorlogse jaren waarin de vrachtwagen van haar vader haar belangrijkste leerschool wordt.
Als het weerlicht is een verhaal over de gruwel en absurditeit van oorlog en hoe een mensenleven erdoor wordt bepaald, tevens een verhaal over een zeer hechte vader-dochterband. Riet Vanloo slaagt er telkens weer in om van een ‘gewoon verhaal’ een beklijvende roman te maken. Pure vertelkunst.

Diane Broeckhoven: Riet Vanloo heeft een neus voor alles wat beweegt in de plooien van het leven. Ze schrijft er verhalen over met een scherpe pen en met een groot inlevingsvermogen. In Als het weerlicht lezen we over de verbondenheid van een vader en zijn dochter, over het Vlaanderen van weleer, over kleine dingen die het leven groots maken. Het is geschiedenis op menselijke maat: ontroerend en herkenbaar.
El vendedor asume toda la responsabilidad de esta entrada.
Riet Vanloo (Kortrijk, 1948) woont sinds 1973 in Turnhout. Na een lange carrière (eerst in het onderwijs, daarna in verschillende uitgeverijen) ging ze in 2010 met pensioen, maar ze blijft actief, vooral op cultureel vlak. Riet heeft drie kinderen en zes kleinkinderen.
Ze houdt van schatten, vooral “schatten van mensen”. Verder houdt ze van alles wat mooi is: schilderijen en beeldhouwwerken, vlotte kleren, moderne romans, muziek, de zee, film, theater, dans. Ze is dol op talen leren, reizen en schrijven.
Riet schrijft verhalende, op de realiteit gebaseerde romans in een eenvoudige taal. In 1994 verscheen haar debuut, het (oorlogs)verhaal Tot morgen, over vooroordelen. De thema's die ze in haar boeken verwerkt, getuigen van een grote belangstelling voor mensen, (vreemde) culturen en bekommernis om sociale problemen.

Jongerenromans:
Tot morgen (1994)
Op blote voeten (1995)
En Yanda bleef zingen (1999)
Madoe (2002)

Vertaling volwassenenroman:
De kleur van honing (Telle une Abeille, Isabelle Girard) (2008)

Volwassenenromans:
Ya Nanie, vroedvrouw in de brousse (2010)
Afteljaren (2014)
Als het weerlicht (2017)

Liederenboeken:
Ik zing want ik ben blij (1998)
Ik wil leven (1999)
Een straaltje van de maan (2000)
Voer hier een nieuw auteursprofiel in

If you like this ebook, you might also like:

© 2019 XinXii - GD Publishing Ltd. & Co. KG. Imprint | Terms of Use | Privacy Policy
€ Euro
International sites: German (main) | English | Spanish | French | Italian | Dutch | Portuguese | Russian