Only now,  Premium  distribution services for AudioBooks for $2.99 a month!  edited! 

Wielermonumenten - Centraal Europa

Reisgids door de historie van de wielersport


Author: Jac Zwart
eBook
Pages: 45
Language: Dutch
Publication date: 04/01/2012
2.95 €
VAT included
Instant download after purchase
Adobe PDF format Adobe PDF format
Gedenktekens die herinneren aan personen en gebeurtenissen in de wielersport
Er is geen sport ter wereld die zoʼn rijke historie heeft als het wielrennen. De geschiedenis van de wielersport staat bol van de legendarische voorvallen, niet voor mogelijk gehouden menselijke prestaties, heroïsche duels en dramatische valpartijen in een entourage waarin argwaan, list en bedrog onder de oppervlakte meespelen en waarin de tegenstander van vandaag de bondgenoot van morgen is. Veel van die geschiedenis is verbeeld in de vorm van stand- en borstbeelden, plaquettes, gedenkstenen en andere monumenten, uitgehakt in steen of gegoten in brons.

Dit eBook, als onderdeel van een serie, toont een aantal van dit soort wielermonumenten per land of regio. Het is bedoeld als een reisgids voor de wielerliefhebber met feitelijke informatie, vermelding van de lokatie, en het verhaal dat erachter schuil gaat, gepresenteerd op een compacte en toch prettig leesbare manier. Het boek is ontwikkeld voor met name de iPad, maar kan ook op andere e-readers, smartphones, laptops, netbooks en PCs worden gelezen, voor zover zij het PDF-formaat ondersteunen. Desgewenst kan het boek ook in ePub-formaat worden verkregen.
El vendedor asume toda la responsabilidad de esta entrada.
Jac Zwart (Alkmaar, 1947) is vele jaren werkzaam geweest in de ICT en is daarnaast een fervent toerfietser. Zo reed hij de Honderd Cols Tocht (4000 kilometer) in één keer, alsmede een toerversie van de Vuelta (de Ronde van Spanje). Samen met tien anderen reed hij in 2008 de Tour de Jan Janssen, als eerbetoon aan de eerste Nederlandse winnaar van de Tour, veertig jaar na dato over hetzelfde parkoers als destijds. Tijdens die fietstochten vielen hem een aantal gedenktekens op die memorabele gebeurtenissen uit de wielersport herdenken. Het vormde de basis voor een verzameling die zich nog steeds uitbreidt en die de elementen aanlevert voor deze serie.

If you like this ebook, you might also like:

© 2020 XinXii - GD Publishing Ltd. & Co. KG. Imprint | Terms of Use | Privacy Policy
€ Euro
International sites: German (main) | English | Spanish | French | Italian | Dutch | Portuguese | Russian