Wij zijn Arabieren


Author: maarten zeegers
eBook
Pages: 201
Language: Dutch
Publication date: 05/01/2020
9.99 €
VAT included
Instant download after purchase
ePub e-book format ePub e-book format
Verhalen over het leven in Syrië.
oen Maarten Zeegers aan zijn studie islamitisch recht in Damascus begon, kon hij niet vermoeden dat hij meer dan een jaar later het land zou worden uitgezet. In Wij zijn Arabieren verhaalt hij over zijn leven in Syrië. Scherpzinnig en geestig beschrijft hij de omgang met medestudenten, radicale geestelijken en tegenstanders van het regime. Contact met de andere sexe is ingewikkeld: zijn ervaringen met vrouwen lopen stuk op culturele verschillen of worden verstoord door de geheime dienst. Wanneer de opstand uitbreekt, bevindt Zeegers zich midden tussen de demonstranten. Het toeval wil dat hij juist op die dag Sarah, zijn grote liefde, ontmoet. Wij zijn Arabieren geeft een uniek inzicht in een voor buitenstaanders zeer ondoordringbaar land. Maarten Zeegers (1982) studeerde aan de universiteit van Damascus toen de opstand in Syrië uitbrak. Hij vertelde er regelmatig over in het Radio 1 Journaal en hij publiceerde anoniem in NRC Handelsblad, nrc.next en De Standaard. Als een van de weinigen kon hij van binnenuit verslag doen tot hij werd uitgezet wegens `illegale journalistieke praktijken'. In maart 2012 trad hij in het huwelijk met zijn Syrische verloofde. `Maarten Zeegers is the real deal. Hij spreekt Arabisch en woonde jaren in Damascus. Dit wil je lezen.' Joris Luyendijk

Wij zijn Arabieren is een vlotte en goed gedocumenteerde inleiding tot de islam, en tegelijk een charmant geschreven verslag van een intense kennismaking met een complexe samenleving. Zowel afkeer als genegenheid nemen bij de schrijver zienderogen toe, wat Wij zijn Arabieren ook tot een mooi en persoonlijk boek maakt.

'Wij zijn Arabieren, het onopgesmukte, onthullende en bovendien spannende verslag van zijn bevindingen in een voor westerlingen onmogelijk land.
El vendedor asume toda la responsabilidad de esta entrada.

If you like this ebook, you might also like:

© 2020 XinXii - GD Publishing Ltd. & Co. KG. Imprint | Terms of Use | Privacy Policy
€ Euro
International sites: German | English | Spanish | French | Italian | Dutch | Portuguese | Russian